Cukkinis burgonya lepény

Finom és könnyű lepény, amely magasabb rosttartalommal bír, köszönhetően a belekevert zabpehelynek. Friss zöldségsalátával és tatármártással tálaljuk.
recept,recept fotó,cukkini,burgonya,zabpehely,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | ½ 460 | kilogramm kcal | |
cukkini | ½ 90 | kilogramm kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
majoránna | 1 11 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 50 178 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zabpehely | 80 293 | gramm kcal |
Recept

2. Burgonya
burgonya ½ kilogramm • só 1 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és belereszeljük a cukkinihez. Sózzuk majd átkeverjük.

3.
tyúk tojás 2 darab • majoránna 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 3 gerezd • rétesliszt 50 gramm • zabpehely 80 gramm
Hozzáadjuk a tojást, préselt fokhagymát, fűszert, lisztet és a zabpelyhet. A masszát jól összekeverjük. Amennyiben a cukkini és a burgonya több levet engedett, hozzáadhatunk még egy kis zabpelyhet, úgy, hogy a massza megfelelően sűrű legyen.


5.
Serpenyőn felmelegítjük az olajat, majd aranysárgára sütjük a lepényeket. Az olajat lecsepegtetjük és konyhai papírtörlővel bélelt tálba rakjuk a kész lepényeket, amelyet felszívják a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!