Cukkinis palacsinta
Édes zöldséges palacsinta. A cukkini íze lágyan eltűnik, ezért a gyerekeknek is ízleni fog, akik az egészséges cukkinit nem nagyon szeretik fogyasztani. Porcukorral meghintve vagy lekvárral megkenve tálaljuk.
recept,recept fotó,cukkini,zsírszegény tej 1,5%,zabpehely,Édes ételek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 600 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaníliacukor | 10 | gramm | |
zabpehely | 100 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
2. Tészta készítése
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 2 darab • vaníliacukor 10 gramm • zabpehely 100 gramm • finomliszt 50 gramm
A lereszelt cukkinihez hozzáadjuk a tejet, tojást, vaníliacukrot, zabpehelyt és a finom lisztet. A tésztát alaposan összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. Összekeverjük és ha a tészta túl ritkának tűnik ( a cukkini víz tartalmától függ ), adhatunk hozzá egy kevés lisztett.
3.
Az olajat felforrósítjuk és leveses kanalanként rakjuk bele a tésztát. Mindkét oldalról kisütjük, és mint a palacsintát máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!