Cukkinis sertés rolád
Finom burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,cukkini,sertéscomb,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 80 | gramm | |
cukkini | 400 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | ||
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
olivaolaj | 80 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
sertéscomb | 600 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter |
Recept
2.
olivaolaj 30 milliliter • hagyma 150 gramm
Fazékban olajat melegítünk és megsütjük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, összekeverjük, megsózzuk és lefedve 10 percig pároljuk. Néha megkeverjük.
3.
fokhagyma 2 gerezd
A kész cukkinihez adjuk a préselt fokhagymát, keverjük össze és hagyjuk kihűlni.
5.
só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ Ćl
A húst egy vágólapra helyezzük úgy hogy a szélei átfedjék egymást. Szórjuk meg őrölt pirospaprikával, borssal és sóval.
6.
Gouda sajt 80 gramm
A hús alá helyezünk el konyhai cérnát egyenletesen kb. 5 cm-es távolságra. A húsra szórjunk egy réteg reszelt sajtot és tegyük rá a hideg cukkinit a sajtra.
7.
A hús széleit a lehető legerősebben nyomjuk össze és fogjuk össze a cérnával.
8.
víz 150 milliliter • olivaolaj 50 milliliter • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd
Helyezze a kész tekercset egy mély tepsibe. Öntsön alá vizet és olívaolajat. A hús felületét kenjük meg őrölt piros paprikával és préselt fokhagymával. Fedjük le a tepsit, és 170-180 ° C-on süsük egy 1 órán át.
9.
A kész megsült tekercset hagyjuk hűlni és egy öles késsel szeleteljük fel.
Jó étvágyat!