Dara leves zöldségekkel
Sűrű téli leves, mely melegít és jól laktat. Aki nem tudja nélkülözni a húst, nyugodtan tegyen bele szeletelt sült kolbászt :)
recept,recept fotó,árpagríz,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 180 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 15 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 80 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
petrezselyem | 60 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
répa | 120 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 40 | gramm | |
víz | 1.5 | liter | |
zeller | 60 | gramm | |
árpagríz | 80 | gramm |
Recept
1.
burgonya 180 gramm • répa 120 gramm • petrezselyem 60 gramm • zeller 60 gramm • fokhagyma 3 gerezd
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát szeletekre vágjuk.
2.
vaj 40 gramm • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A vajat egy edényben felolvasztjuk, a fokhagymát megpirítjuk, a fűszereket egy ideig felforrósítjuk.
5.
Hozzáadjuk a zöldséghez...
7.
napraforgó olaj 1 evőkanál • hagyma 80 gramm • finomliszt 15 gramm
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk...
9.
A világos rántást a levesbe öntjük, és felforraljuk.
Jó étvágyat!