RECEPTEK

Darából készült tócsni

Darából készült tócsni

Hagyományos étel a szlovák konyhából. Zsír helyett lehet olajban is sütni az ételt, és vegetáriánus finomság lesz belőle.

recept,recept fotó,árpagríz,burgonya,Húsnélküli ételek,Szlovák receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Húsnélküli ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma1gerezd
hagyma150gramm
majoránna1.5teáskanál
sertészsír30gramm
sertészsír-
szárított gomba40gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás4darab
víz600milliliter
árpagríz200gramm

 

Recept

1. 

árpagríz 200 gramm

A durva őrleményt vízzel mossuk meg, lecsepegtetjük és egy edénybe tesszük.

2. 

 ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 600 milliliter

Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 20 percig főzzük. A víz szinte teljesen fel kell hogy szívódjon.

3. 

szárított gomba 40 gramm

Mossuk meg a gombákat és 10 percig áztassuk vízben.

4. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

5. 

Hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát, és egy ideig sütjük.

6. 

Töltsük a darát egy tálba, adjuk hozzá a gombákat, keverjük össze és hagyjuk kihűlni.

7. 

burgonya 800 gramm

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és reszeljük finomra.

8. 

tyúk tojás 4 darab   1 teáskanál

A burgonyához keverjük a tojást és a sót.

9. 

A burgonya felét keverjük össze a búzadarával.

10. 

sertészsír

Osztjuk szét a keveréket egy zsírral jól kikent tepsire (42x32 cm).

11. 

majoránna 1.5 teáskanál  fokhagyma 1 gerezd

Keverjük össze a majoránnát és a megtisztított préselt fokhagymát a burgonya másik felébe.

12. 

A burgonyát kenjük az első rétegre.

13. 

60 percig 180°C fokon sütjük.

14. 

Felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés