Darázsfészek
Fantasztikus fahéjas, kakaós és diós darázsfészek.
recept,recept fotó,kakaó,dió, darált,fahéj, őrölt,Édes ételek,Kalácsok
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 150 | gramm | |
fahéj cukor | 20 | gramm | |
fahéj, őrölt | 10 | gramm | |
friss élesztő | 42 | gramm | |
kakaó | 30 | gramm | |
kristálycukor | 240 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 120 | gramm | |
rétesliszt | 1 | kilogramm | |
só | - | ||
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaníliacukor | 15 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 | milliliter |
Recept
1. Tészta
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • rétesliszt 1 kilogramm • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 42 gramm • só • tojássárgája 3 darab • kristálycukor 2 evőkanál • vaj 150 gramm
Az élesztőt langyos tejben csipetnyi liszttel és cukorral felfuttatjuk. Mély tálba lisztet, csipetnyi sót szórunk, majd hozzáadjuk a sárgákat, cukrot, puha vajat, kovászt és a maradék tejjel.
2.
Sima tésztát dagasztunk, amelyet kb egy órára letakarva kelesztjük.
3.
kakaó 30 gramm • porcukor 120 gramm • vaníliacukor 15 gramm • kristálycukor 120 gramm • fahéj cukor 20 gramm • dió, darált 150 gramm • kristálycukor 120 gramm • fahéj, őrölt 10 gramm
Kelesztés közben elkészítjük a tölteléket.
Kakaós - a kakaót cukorral és vaníliacukorral keverjük.
Fahéjas - cukrot fahéjas cukorral és fahéjjal keverünk.
Diós - darált diót cukorral keverünk.
A kelt tésztát három felé osszuk.
5.
napraforgó olaj 2 evőkanál
A tészta egyik részét 35 cm x 45 cm téglalappá nyújtjuk, olajjal megkenjük és rákenjük a hab 1/3-át.
6.
A tésztára egyenletesen rászórjuk az egyik tölteléket.
7.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát feltekerjük mint a bejglit. A szélét megkenjük felvert tojással és a végeket picit hajtsuk alá.
8.
A tekercset 12 egyforma darabra vágjuk.
9.
A tepsit olajjal kikenjük, vagy sütőpapírral béleljük. Állítva rakjuk a létrejött karikákat a tepsibe, és óvatosan ujjainkkal még formáljuk és széthúzzuk. Az így elkészült darázsfészket felvert tojással megkenjük.
10.
Előmelegített sütőben 20 percig 160 -170°C fokon sütjük.
11.
Folyamatosan kidolgozzuk a többi tésztát, és megtöltjük az elkészített töltelékekkel, az elkészítés módja ugyanolyan mint az első tészta elkészítésénél.
12.
A meglévő elkészítési mód betartásával körülbelül 40 darab finom kalácsot kapunk, és nagy sikert arathatunk velük a családban.
Jó étvágyat!