Dinsztelt mézes káposzta
551
Édes mézes káposzta, amely kiváló köret a sült kacsához.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,méz ,Zöldség köretek,,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Zöldség köretek
kategóriak
Zöldség köretek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 4 | evőkanál | |
fehérkáposzta | 1400 | gramm | |
hagyma | 200 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
méz | 80 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
só | 1.5 | teáskanál | |
só | - |
Recept
1.
fehérkáposzta 1400 gramm
A káposztát megmossuk, negyedekre vágjuk és a kemény középső részen kívül a többit apróra vágjuk.
2.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter • méz 80 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet.
3.
só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál
Amikor a méz elolvad, hozzáadjuk a káposztát, sót és a köményt. Lefedjük és időnkénti keverés mellett puhára pároljuk.
Jó étvágyat!