Dinsztelt savanyú káposzta
Finom köret sült szárnyasokhoz a knédli mellé.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,Zöldség köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 100 | gramm | |
kovászos káposzta | 800 | gramm | |
kristálycukor | 40 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter • kristálycukor 40 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamelizáljuk.
2.
kovászos káposzta 800 gramm • köménymag, őrölt ½ teáskanál • víz 50 milliliter
A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Köményt szórunk hozzá és megkeverjük. Lefedve pároljuk, időnként megkevergetve 20-30 percig. Hogy ne égjen le, önthetünk alá egy kis vizet.
Jó étvágyat!