Diós-almás kocka
Egy finom kombináció, amely nem csak a gyerekeknek fog örömet okozni.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 60 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 270 | gramm | |
kakaó | - | ||
mazsola | 60 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
porcukor | - | ||
reszelt alma | 500 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szerencsendió, őrölt | - | ||
sütőpor | 8 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaj | - |
Recept
1.
reszelt alma 500 gramm • porcukor 200 gramm • dió 60 gramm
Az almát megtisztítjuk majd csíkokra reszeljük. Összekeverjük cukorral és 15 percig állni hagyjuk. A diót apróra vágjuk egy kés vagy más eszköz segítségével.
2.
tyúk tojás 3 darab • vaj 100 gramm • mazsola 60 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • szerencsendió, őrölt
Az almához hozzáadjuk a felvert tojást, olvasztott vajat (lehűtve), diót és az előre beáztatott és leszűrt mazsolát. Megszórjuk fahéjjal és egy csipetnyi szerecsendióval. Az egészet alaposan összekeverjük.
4.
A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintett 30x40cm-s sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 35 percig sütjük. Próbára egy fa pálcikát használjunk, amelyet beleszúrunk a tésztába és akkor van megsülve, amikor ha kihúzzuk száraz a vége.
5.
A süteményt még forrón megszórjuk kakaóval és porcukorral. Lehűlés után kockákra vágjuk és tálaljuk. Zárt edényben tároljuk, hogy ne száradjon ki.
Jó étvágyat!