Diós karácsonyi sütemény
Finom diós sütemény, mogyorós-csokoládés krémmel töltve, csokoládéval leöntve. Nagyon finom karácsonyi sütemény. Nem szükséges a hűvösben tárolni.
recept,recept fotó,dió, darált,mogyorós-kakaó krém,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
dió, darált | 125 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | 125 | gramm | |
mogyorós-kakaó krém | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | darab |
Recept
1.
vaj 250 gramm • finomliszt 250 gramm • kristálycukor 125 gramm • vaníliacukor 1 darab • dió, darált 125 gramm • tojássárgája 1 darab
A puha zsiradékot, lisztet, cukrot, őrölt diót és a tojássárgáját összekeverünk, majd jól összegyúrjuk ,aztán egy ideig hűvös helyre helyezzük.
2.
A tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon kb 0.5 cm vastagra nyújtjuk és formákat vágunk ki belőle.
3.
A formákat sütőlapra helyezzük és kb. 7 percig 180 °C sütjük.
4.
A sütés után hagyjuk egy ideig hűlni.
Jó étvágyat!