Diós stangli
Közkedvelt karácsonyi csemege, kicsiknek és nagyoknak.
recept,recept fotó,dió, darált,porcukor,porcukor,tojásfehérje,Aprósütemény,Karácsony,Gluténmentes ,Laktózmentes
Aprósütemény
Recept
1. A tészta elkészítése
dió, darált 210 gramm • porcukor 210 gramm • citromhéj • tyúk tojás 1 darab
Összekeverjük az összetevőket és kidolgozzuk a tésztát.
2.
A tésztát porcukorral hintet lapon kinyújtjuk.
3. Az máz elkészítése
tojásfehérje 2 darab • porcukor 250 gramm
A tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadunk cukrot és összekeverjük. A mázat rákenjük a tésztára és hagyjuk egy kicsit száradni.
4.
Felvágjuk stanglikra, és egy sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük.160°C sütjük 20 percig. Miután teljesen kihűltek a stanglik, egy dobozba rakjuk ahová egy almát is rakunk hogy egy kicsit megpuhuljanak a stanglik.
Jó étvágyat!