Diós szív
Szív alakú torta, nem csak Valentin napra.
recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,dió, darált,habtejszín (30-33%),Torták,Valentín napi
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 25 | gramm | |
csokoládé | - | ||
csokoládés mazsola drazsé | - | ||
dió, darált | 180 | gramm | |
habfixáló | 7 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
kristálycukor | 20 | gramm | |
kukoricakeményítő | 40 | gramm | |
porcukor | 180 | gramm | |
rum | 25 | milliliter | |
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 100 | gramm | |
sütőpor | 1.5 | teáskanál | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | 180 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 20 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • porcukor 100 gramm • víz 20 milliliter • dió, darált 50 gramm
A sárgáját összekeverjük cukorral és vízzel. Belekeverjük a diót.
2.
rétesliszt 100 gramm • sütőpor 1.5 teáskanál • tojásfehérje 6 darab
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fehérjéből kemény habot készítünk.
3.
A lisztet és a fehérjéből készült habot felváltva hozzákeverjük a tojássárgájához.
5.
25 percig 180°C fokon sütjük.
6.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • kristálycukor 20 gramm • kukoricakeményítő 40 gramm
A tejből, cukorból és kukorica keményítőből sűrű pudingot főzünk. Megvárjuk amíg kihűl.
11.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • habfixáló 7 gramm
Végül a krémbe belekeverjük a fixálóból és tejszínből készített kemény tejszínhabot.
12.
A megsült piskótát kettévágjuk. Az alsó részre rákenjük a krém 2/3-át, majd ráhelyezzük a felső részt.
13.
Az egész szívet megkenjük a maradék krémmel - az oldalán is.
15.
csokoládé • csokoládés mazsola drazsé
A felolvasztott csokoládéval díszítjük a tortát. A csokoládéba keverhetünk mazsolát is, amelyeket szintén használhatunk külön díszítéshez is.
Jó étvágyat!