Diós, túrós almás kalács
Fantasztikusan finom kalács, teli almával, túróval és dióval.
recept,recept fotó,lágy túró,alma ,túró, sima,lágy,dió, darált,dió,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Dió › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 800 | gramm | |
dió | - | ||
dió, darált | 80 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kukoricakeményítő | 20 | gramm | |
lágy túró | 250 | gramm | |
porcukor | 150 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 200 | gramm | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
5.
rétesliszt 150 gramm • kukoricakeményítő 20 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
...lisztet, szódabikarónát és a kukorica keményítőt.
7.
Az elkészített tésztához keverjük őket...
8.
...és sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük a tésztát.
9.
vaj 50 gramm • porcukor 50 gramm • túró, sima,lágy 250 gramm
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót,...
11.
tyúk tojás 1 darab • rétesliszt 50 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tojást, lisztet és a fahéjat. Alaposan összekeverjük...
12.
...és kanalanként, nem egyenletesen az almákra rakjuk. A diót apróra vágjuk és megszórjuk a kalácsot.
13.
40 percig 170°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!