Dióval töltött kacsacombok
Ínyencség kacsacombokból
recept,recept fotó,kacsacomb,dió,Kacsahús,Szezonális receptek
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Dinsztelt lila káposzta recept | - | ||
Házias krumplilepény recept | - | ||
aszalt szilva | 6 | darab | |
dió | 60 | gramm | |
kacsacomb | 6 | darab | |
kacsamáj | 100 | gramm | |
kacsazsír | 100 | gramm | |
kifli | 80 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 50 | milliliter | |
zöldségfőzet | - |
Recept
4.
aszalt szilva 6 darab • petrezselyem zöldje
A szilvát megmossuk és feldaraboljuk. A petrezselyem zöldjét szintén megmossuk és apróra vágjuk. A diót, szilvát és a petrezselyem zöldjét a kiflikhez adjuk hozzá.
5.
tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál • zöldségfőzet
Hozzáadjuk a tojást, májat, sót és egy kevés kacsahúslevest. Összekeverjük és szükség esetén még öntünk hozzá húslevest.
6.
A combokat megmossuk, sózzuk. A combok felső részén a bőrt a hústól elválasztjuk.
7.
A bőr alá töltjük be a tölteléket...
8.
...és konyhai tűvel tűzzük össze.
9.
kacsazsír 100 gramm • víz 50 milliliter
A combokat helyezzük át a sütő edénybe a töltelékkel lefelé, és öntsünk alá olvasztott vajat és egy kevés vizet. Letakarva sütjük 180° 60 percig. A combokat megfordítjuk, újra letakarjuk és további 20- 30 percig sütjük a másik oldaláról is.
10.
Házias krumplilepény recept • Dinsztelt lila káposzta recept
Krumplilepénnyel és párolt káposztával tálaljuk.
Jó étvágyat!