Duna szelet

Közkedvelt recept a meggyes duna szeletek elkészítésére, krémmel és csokoládés öntettel.
recept,recept fotó,meggy,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
30
Adag tömege
76 g
Adag energiatartalma
199 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 100 587 | gramm kcal | |
kakaó | 50 153 | gramm kcal | |
kristálycukor | 30 121 | gramm kcal | |
meggy | 500 250 | gramm kcal | |
porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 300 2202 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 40 142 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
2.
tyúk tojás 4 darab • rum 1 evőkanál
Fokozatosan hozzákeverjük a tojást, majd kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot.

3.
rétesliszt 300 gramm • sütőpor 2 teáskanál
A vajas masszához hozzáöntjük a sütőporral kevert lisztet.


5.
kakaó 50 gramm • rum 1 evőkanál
A tészta másik felét összekeverjük kakaóval és újra rumot öntünk hozzá. A tésztát rákenjük az első rétegre.

6.
meggy 500 gramm
A tésztába félbevágott kimagozott meggyeket nyomkodunk. 30 percig sütjük, 180° C hőmérsékletnél.

7. A krém elkészítése
vaníliás puding -por 40 gramm • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • kristálycukor 30 gramm • vaj 100 gramm
Pudingporból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni, belekeverjük a vajat és lassan rákenjük a kihűlt meggyes tésztára.

8. Csokoládés máz
cukrász öntet, csokoládés 100 gramm
A süteményt 30 percre a hűtőbe helyezzük, a végén pedig leöntjük a csokoládés mázzal.

Jó étvágyat!