Duna szelet
Közkedvelt recept a meggyes duna szeletek elkészítésére, krémmel és csokoládés öntettel.
recept,recept fotó,meggy,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 100 | gramm | |
kakaó | 50 | gramm | |
kristálycukor | 30 | gramm | |
meggy | 500 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 300 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
2.
tyúk tojás 4 darab • rum 1 evőkanál
Fokozatosan hozzákeverjük a tojást, majd kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot.
3.
rétesliszt 300 gramm • sütőpor 2 teáskanál
A vajas masszához hozzáöntjük a sütőporral kevert lisztet.
5.
kakaó 50 gramm • rum 1 evőkanál
A tészta másik felét összekeverjük kakaóval és újra rumot öntünk hozzá. A tésztát rákenjük az első rétegre.
6.
meggy 500 gramm
A tésztába félbevágott kimagozott meggyeket nyomkodunk. 30 percig sütjük, 180° C hőmérsékletnél.
7. A krém elkészítése
vaníliás puding -por 40 gramm • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • kristálycukor 30 gramm • vaj 100 gramm
Pudingporból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni, belekeverjük a vajat és lassan rákenjük a kihűlt meggyes tésztára.
8. Csokoládés máz
cukrász öntet, csokoládés 100 gramm
A süteményt 30 percre a hűtőbe helyezzük, a végén pedig leöntjük a csokoládés mázzal.
Jó étvágyat!