RECEPTEK

Édes havas sütemény

Édes havas sütemény

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Egy fincsi édes sütike a hétköznapokra vagy akár az ünnepnapokra is.

recept,recept fotó,tojásfehérje,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé1evőkanál
kristálycukor200gramm
mandulaszirom-
porcukor80gramm
rétesliszt250gramm
sárgabarack dzsem-
sütőpor2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj150gramm

 

Recept

1. 

porcukor 80 gramm  tojássárgája 5 darab

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. 

vaj 150 gramm

Hozzáadjuk a felszeletelt puha vajat,...

Hozzáadjuk a felszeletelt puha vajat,......

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter

...egy kevés tejet és habosra keverjük.

...egy kevés tejet és habosra keverjük....

4. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 2 teáskanál

Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport...

Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport......

5. 

...és sima tésztát készítünk belőle, de ne legyen túl sűrű.

...és sima tésztát készítünk belőle, de ne...

6. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt lapra öntjük és egyenletesen elosztjuk. 180°C sütjük 15 percig.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt lapra...

7. 

tojásfehérje 5 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

8. 

kristálycukor 200 gramm

Hozzáadjuk a cukrot...

Hozzáadjuk a cukrot......

9. 

citromlé 1 evőkanál

...és a citrom levét.

...és a citrom levét....

10. 

sárgabarack dzsem

A forró tésztára rákenjük a lekvárt amelyhez citrom levet kevertünk.

A forró tésztára rákenjük a lekvárt amelyhez...

11. 

A lekvár tetejére rá visszük a fehérje habot...

A lekvár tetejére rá visszük a fehérje...

12. 

mandulaszirom

....és megszórjuk mandulaszirommal. Vissza helyezzük a sütőbe további 10 percig sütjük 180°C .

....és megszórjuk mandulaszirommal. Vissza...

13. 

Miután kihűlt felszeleteljük.

Miután kihűlt felszeleteljük....

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés