Édes havas sütemény
Egy fincsi édes sütike a hétköznapokra vagy akár az ünnepnapokra is.
recept,recept fotó,tojásfehérje,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
mandulaszirom | - | ||
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
sárgabarack dzsem | - | ||
sütőpor | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
5.
...és sima tésztát készítünk belőle, de ne legyen túl sűrű.
6.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt lapra öntjük és egyenletesen elosztjuk. 180°C sütjük 15 percig.
11.
A lekvár tetejére rá visszük a fehérje habot...
12.
....és megszórjuk mandulaszirommal. Vissza helyezzük a sütőbe további 10 percig sütjük 180°C .
13.
Miután kihűlt felszeleteljük.
Jó étvágyat!