RECEPTEK

Édes-savanyú babfőzelék burgonyával

Édes-savanyú babfőzelék burgonyával

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Az édes-savanyú, tejes-tejfölös babfőzelék, amely finom köret lehet egy fasírthoz, kolbászhoz, vagy tükör tojáshoz. Klasszikusan finom friss kenyeret tálalunk hozzá. Ha 4 adagot szeretnénk készíteni akkor használjuk a megadott alapanyagok felét.

recept,recept fotó,bab,burgonya,Főzelékek és mártások,Szlovák receptek

Főzelékek és mártások

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

bab

350

921

gramm

kcal

burgonya

750

690

gramm

kcal

ecet

2

13

evőkanál

kcal

finomliszt

3

157

evőkanál

kcal

habtejszín (30-33%)

200

622

milliliter

kcal

kristálycukor

3

61

teáskanál

kcal

kristálycukor

0

??

kcal

0

??

kcal

1

0

teáskanál

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

500

320

milliliter

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

0

??

kcal

víz

1

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

bab 350 gramm  víz 

A babot egy nappal a főzés előtt áztassuk be hideg vízbe.A vizet öntjük le a babról, adjunk hozzá friss vizet, picit sózzuk és puhára főzzük. Leszűrjük.

A babot egy nappal a főzés előtt áztassuk be...

2. 

Használhatunk sterilizált konzerv babot is, kb 750 g. Főzés előtt leöntjük a levét és leöblítjük a babot.

Használhatunk sterilizált konzerv babot is, kb...

3. 

burgonya 750 gramm  víz 1 liter   1 teáskanál

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kis kockákra szeleteljük fel. Sós vízben amelyhez babér levelet adtunk megfőzzük.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kis kockákra...

4. 

kristálycukor 3 teáskanál

A burgonyához hozzá adjuk a babot és cukrot.

A burgonyához hozzá adjuk a babot és cukrot....

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  finomliszt 3 evőkanál

Tejben a lisztet elkeverjük.

Tejben a lisztet elkeverjük....

6. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter

A habarást a leveshez öntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt.

A habarást a leveshez öntjük és felforraljuk....

7. 

ecet 2 evőkanál  kristálycukor    vaj 50 gramm

A mártást levesszük a tűzről, felforral ecettel ízesítjük, esetleg még egy kevés cukorral vagy sóval. A végén hozzáadjuk a vajat.

A mártást levesszük a tűzről, felforral...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés