Édes túrókrokett
Ropogós sült krokett édes túrós tésztából, gyümölcsökkel tálalva.
recept,recept fotó,darabos túró,mazsola,citromhéj,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 2 | teáskanál | |
darabos túró | 500 | gramm | |
fritőzolaj | - | ||
kristálycukor | 80 | gramm | |
mazsola | 50 | gramm | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
tejszínhab | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaníliacukor | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
áfonya befőtt | - |
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 80 gramm • vaníliacukor 2 darab • darabos túró 500 gramm • rétesliszt 120 gramm • mazsola 50 gramm • citromhéj 2 teáskanál
Keverjük össze a tojást, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, adjunk hozzá lisztet, túrót, reszelt citromhéjat és mazsolát. Mindent jól összekeverünk és kidolgozzuk a tésztát
2.
A túrós tésztából kis darabokat veszünk el és nedves kézzel kroketteket formázunk, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk meg.
3.
Egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a kroketteket minden oldalról aranysárgára sütjük.
4.
Hagyjuk, hogy a sült krokett papírszalvétára csöpögjön le.
5.
A kroketteket tejszínhabbal, áfonya kompóttal vagy más gyümölcsökkel szolgálhatjuk fel.
Jó étvágyat!