Egészséges szilvás sütemény.
Lágyan savanykás frissítő szilvából készült sütemény, banános piskótával és agar-agar zselével.
recept,recept fotó,író (tejtermék),banán,aszalt szilva,szilva ,Egészséges sütemények
Egészséges sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Agar | 8 | gramm | |
aszalt szilva | 100 | gramm | |
banán | 280 | gramm | |
dió | 150 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
nyírfacukor | 3 | evőkanál | |
szilva | 500 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
zabpehely | 100 | gramm | |
író (tejtermék) | 280 | milliliter |
Recept
1.
író (tejtermék) 280 milliliter • zabpehely 100 gramm
A zabpelyhet ledaráljuk lágyra. Íróba áztatjuk 10 percre.
3.
banán 280 gramm • aszalt szilva 100 gramm
A banánt villával pépesítjük majd az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk.
4.
sütőpor 1 teáskanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál • nyírfacukor 2 evőkanál
A írós-zabpelyhes tálba hozzászórjuk a diót, banánt, aszalt szilvát, sütőport, nyírfacukrot és a fahéjat. Az egészet kézi mixerrel átkeverjük.
5.
A kerek tortaformát sütőpapírral bélelünk. Ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük. Sütés után a piskótát hagyjuk lehűlni.
7.
Majd mixerben pépesítjük.
8.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • Agar 8 gramm • nyírfacukor 1 evőkanál
A tejszínt egy lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a szilvás pürét, nyírfacukrot és az agar-agart. Amikor felforrt...
9.
...a masszát ráöntjük a piskótára. Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.
Jó étvágyat!