Egyszerű csirkehúsleves
Egy recept finom házi csirkehúsleveosre zöldséggel.
recept,recept fotó,csirkehátak,répa,zeller,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkehátak | 3 | darab | |
fekete bors, egész | 6 | darab | |
hagyma | 50 | gramm | |
kelbimbó | 5 | darab | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
petrezselyem | 1 | darab | |
répa | 3 | darab | |
szegfűbors | 2 | darab | |
só | ¾ | teáskanál | |
víz | 1.5 | ||
zeller | 150 | gramm |
Recept
1.
víz 1.5 L • csirkehátak 3 darab • só ¾ teáskanál • fekete bors, egész 6 darab • szegfűbors 2 darab • köménymag, darált ¼ teáskanál
Csirkehátakat megmossuk, hideg vízbe tesszük, sót adunk hozzá és forrni hagyjuk. A habot miután a leves forrt, egy kanál segítségével leszedjük,hozzáadjuk a borsot, köményt és kis lángon kb egy órán át főzzük amíg a leves átlátszó nem lesz.
2.
répa 3 darab • petrezselyem 1 darab • zeller 150 gramm • hagyma 50 gramm • kelbimbó 5 darab
Egy óra főzés után a levest leszűrjük, a csirkehátakat kiszedjük ( a hús a csontról leszedjük és vissza tesszük a levesbe), kockára vágott sárgarépát és petrezselymet adunk hozzá, egy kis fej vöröshagymát és egy pár kelbimbót ( amennyiben egy kicsit erősebb levest szeretnénk adhatunk hozzá csirkehúsleves magi kockát). Kb 20 percig főzzük amíg a zöldség puha nem lesz.
3.
A végen a levest ízesíthetjük fűszerekkel, zöldséges fűszerkeverékkel és apróra vágott petrezselyem levéllel. A levest húsleves tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!