Egyszerű fasírt
A fasírt egy remek dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, finom, és tápláló. Ez itt egy egyszerű, finom, és rendkívül ízletes fasírt recept sertéshúsból!
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér pékáru | 2 | darab | |
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
majoránna | ½ | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | - | ||
ételízesítő | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
sertés darálthús 500 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • ételízesítő ¼ teáskanál • majoránna ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • tyúk tojás 1 darab • fehér pékáru 2 darab • zsírszegény tej 1,5%
A sertés darált húst összekeverjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ételízesítővel, majoránnával, préselt fokhagymával, tojással és tejben áztatott (kifacsart) pékáruval.
2.
Vizes kézzel golyókat formázunk belőle. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.
3.
Végül nem túl forró olajban süssük ki. Mindkét oldaláról kb 5 percig.
4.
Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok, amelyeket egy papírtörlőre rakunk, hogy felszívja a fölösleges olajat.
Jó étvágyat!