Egyszerű Sacher torta

Bár nem egyszerű elkészíteni az eredetit, ezen recept alapján majdnem ugyanolyat tudunk készíteni.
recept,recept fotó,csokoládé 85%,sárgabarack lekvár,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 130 780 | gramm kcal | |
cukrász öntet, csokoládés | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 140 486 | gramm kcal | |
kristálycukor | 110 443 | gramm kcal | |
porcukor | 110 427 | gramm kcal | |
sárgabarack lekvár | 200 390 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
vaj | 140 1028 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab • porcukor 110 gramm • vaj 140 gramm • vaníliacukor 20 gramm
Egy tálban vajat, cukrot és vanília cukrot keverünk ki. Hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan elkeverjük.


3. Tészta elkészítése
A kissé kihűlt csokoládét beleöntjük a vajas-tojásos masszába.

4. Piskóta sütése
kristálycukor 110 gramm • finomliszt 140 gramm
Hozzáadjuk a lisztet és a fehérjéből és cukorból készült habot. Ezt a masszát beleöntjük egy kerek zsiradékkal kikent liszttel meghintett formába. kb 20 percig sütjük 180 °C-on.

5.
sárgabarack lekvár 200 gramm
Egy kisebb lábasban rövid ideig felmelegítjük a baracklekvárt. A megsült piskóta tésztát vízszintesen félbevágjuk. Mindkét oldalát és a széleit is megkenjük lekvárral.

6.
A lehűlt tortát megkenjük csokoládé mázzal, majd 2 órán át pihentetjük a hűtőben.

Jó étvágyat!