Epres krémes
Egy nem mindennapi recept a közkedvelt krémes egy változatára.
recept,recept fotó,leveles tészta,kristálycukor,kristálycukor,vaníliás puding -por,eper,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 500 | gramm | |
kristálycukor | 400 | gramm | |
leveles tészta | 550 | gramm | |
porcukor | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaníliacukor | 15 | gramm | |
vaníliás puding -por | 100 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1. Tészta
leveles tészta 550 gramm
A sütemény felső és alsó részét leveles tésztából készítjük, amelyet már kinyújtva vehetünk a boltban.
2.
A tésztát kibontjuk, hurkapálcikával megszurkáljuk és egy tepsiben egymás után megsütjük.
3.
Az egyik lapot egyforma négyzetekre szeleteljük.
4. Puding töltelék
tyúk tojás 6 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • kristálycukor 150 gramm • vaníliacukor 15 gramm • vaníliás puding -por 100 gramm
A tojássárgájától elválasztjuk a fehérjét. Tejben cukrot, vanília cukrot, pudingport keverünk össze és sűrű pudingot főzünk. A forró pudingba végül belekeverjük a tojássárgáját, és átfőzzük.
5.
A forró pudingot ráöntjük a lapra, amely nincs felvágva és egyenletesen szétkenjük.
6. Habos töltelék
eper 500 gramm
Az epret megpucoljuk, megmossuk és 3 darabot félreteszünk a díszítéshez.
7.
A többit botmixerrel pépesítjük.
9.
Vízfürdő felett a tojásfehérjékből közepesen kemény habot készítünk.
10.
Belekeverjük az pépesített epret, és sűrű habot készítünk.
11.
A habot egy kisebb lábasba rakjuk, vízfürdő felé. Hozzáöntjük a forró szirupot.
12.
Majd vízfürdő felett a habot állandó keverés mellett megfőzzük (kb 20 percig)
13.
Három kanál habot cukrászzacskóba helyezzük. A többi eperhabot ráhelyezzük az elkészített pudingra és egyenletesen szétkenjük.
14.
A hab tetejére rárakjuk a megsült leveles tészta négyzeteket.
15.
A tetejét megszórjuk porcukorral és az elkészített habbal és eper darabokkal díszítjük. A süteményt legalább egy órára hűtőbe helyezzük.
16.
Tálalás előtt felszeleteljük.
Jó étvágyat!