Epres mascarponés desszert
Desszert lágy vaníliás mascarponés krémmel, tejszínhabbal és friss eperrel.
recept,recept fotó,kristálycukor,mascarpone,habtejszín (30-33%),eper,piskóta,piskóta, hosszú,Desszertek poharakban
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 250 | gramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
piskóta | - | ||
piskóta, hosszú | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 750 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaníliarúd | 1 | darab |
Recept
1. A krém elkészítése
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 200 gramm
Egy tálban tojás és cukrot keverünk ki.
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 milliliter • vaníliarúd 1 darab
Egy lábasban tejet melegítünk, hozzáadunk vaníliát a vaníliarúdból.
3.
finomliszt 100 gramm
A meleg tejbe hozzákeverjük a tojást, és cukrot. A végén egy szitán keresztül lisztet szórunk bele. Az egészet jól elkeverjük, ameddig sűrű krém nem keletkezik.
5. A tejszínhab elkészítése
habtejszín (30-33%) 250 milliliter
Egy kisebb edényben elektromos habverővel tejszínből tejszínhabot készítünk.
6. Pohár töltése
eper 250 gramm • piskóta • piskóta, hosszú
A poharat a mascarponés krémmel félig töltjük, hozzáadjuk a piskótát, és apróra vágott epret. Majd a maradék részt a tejszínhabbal töltjük ki, és eper szeletekkel díszítjük.
Jó étvágyat!