Epres sütemény tofuval
Lágy eper íz, csokoládés tejszínhab és tofu amit nem lehet érezni a sütemény ízében.
recept,recept fotó,tofu, fehér,szamóca befőtt,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
főzőcsokoládé | - | ||
habfixáló | 10 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
szamóca befőtt | 410 | gramm | |
szamócás puding -por | 37 | gramm | |
tofu, fehér | 360 | gramm | |
tortazselé, piros | 15 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | 25 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm
A leveles tésztát egy sütőlapra helyezzük rá ( a papírral együtt amire rá volt tekerve). Amennyiben nagyobb a sütőlap mit a tészta, alufóliával töltsük ki a tészta nélküli helyeket hogy a tészta formája meg maradjon.
2.
tofu, fehér 360 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • tyúk tojás 3 darab • szamócás puding -por 37 gramm
A tálkába belerakjuk az apróra vágott tofut, tejet öntünk hozzá, tojást, cukrot és a pudingport is bele szórjuk. Botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk és a tésztára öntjük.
3.
Előmelegített sütőben 180°C sütjük 40 percig. Majd hűlni hagyjuk.
4. Epres zselé
szamóca befőtt 410 gramm • tortazselé, piros 15 gramm • víz 25 milliliter
Az eper befőttet leszűrjük. 25 ml vízben és 225 ml befőtt lében zselatint keverünk el és az utasítás szerint elkészítjük a zselatint. Mivel keményebb zselatint szeretnénk kapni így több zselatint használunk mint ami az utasításon szerepel.
5.
Az epreket (cca 150 g) összetörjük és a zselatinba keverjük.
6.
Ezután ráöntjük a süteményre és hagyjuk megkeményedni.
7. Csokoládés tejszínhab
főzőcsokoládé • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt, cukorral és fixálóval felverjük. Hozzákeverünk két kávéskanálnyi olvasztott csokoládét.
9.
Kocka szeletekre vágjuk és máris fogyaszthatjuk a finom süteményt.
10.
Ha szép kocka szeleteket szeretnénk kapni, először levágjuk a széleit és csak utána vágjuk fel a süteményt.
Jó étvágyat!