Epres-túrós desszert
Kedvelt túrós desszert frissítő eperrel.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,eper,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 500 | gramm | |
kakaó | 15 | gramm | |
napraforgó olaj | 25 | milliliter | |
porcukor | 230 | gramm | |
rétesliszt | 80 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tortazselé, piros | 12 | gramm | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
1.
eper 500 gramm
A sütemény elkészítésénél használhatunk friss illetve mirelit epret. Ha mirelit epret használunk, akkor hagyjuk alaposan kiolvadni.
2.
tojássárgája 4 darab • porcukor 80 gramm • tojásfehérje 4 darab
A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.
5.
Fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült habot.
6.
Egy kerek sütőformát (28 cm átmérővel) sütőpapírral bélelünk, és beleöntjük az elkészített masszát.
7.
180°C fokon12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a sütőpapírt, majd visszatesszük az elkészült tésztát a formába.
8.
vaj 250 gramm • porcukor 150 gramm • túró, sima,lágy 500 gramm
Puha vajjal összekeverjük a cukrot, majd belekeverjük a túrót.
9.
A krémet egyenletesen rákenjük a kakaós piskótára és két órán át hűvös helyen pihentetjük. Majd a krémre ráhelyezzük a félbevágott eper szeleteket.
11.
...és ráöntjük az eperre.
12.
Hűvös helyen legalább 24 órára állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és felszeleteljük.
Jó étvágyat!