Eredeti lengyel Bigos

Tradicionális szláv őszi és téli étel. Finom és egészséges. A receptben direkt nem használunk semmilyen fűszert.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,füstölt sertésoldalas,füstölt sertésoldalas,sertésnyak,sertésoldalas,kolbász,Sertéshús,Lengyel receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Lengyel receptek
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
334 g
Adag energiatartalma
465 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
füstölt sertésoldalas | 250 903 | gramm kcal | |
kolbász | 150 467 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 1 200 | kilogramm kcal | |
paradicsomszósz | 150 103 | milliliter kcal | |
sertésnyak | 300 861 | gramm kcal | |
sertésoldalas | 300 1050 | gramm kcal | |
sertészsír | 1 135 | evőkanál kcal | |
víz | ½ 0 | liter kcal |
Recept

2.
füstölt sertésoldalas 100 gramm
Füstölt sertés oldalast apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőn közepes hőfokon megpirítjuk.

3.
sertésnyak 300 gramm • sertésoldalas 300 gramm
Sertés tarját és oldalas 2x2x2cm kockákra vagdaljuk, és forró olajon hirtelen átsütjük.

4.
sertészsír 1 evőkanál • víz ½ liter
Egy nagyobb lábasban az előkészített káposztát egy kevés zsíron átmelegítjük. Ezután hozzáadjuk a húsokat, és felöntjük vízzel, majd 30 percig fedő alatt főzzük.

5.
kolbász 150 gramm • füstölt sertésoldalas 150 gramm
Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és a pirított oldalast, majd további 30 percig főzzük. Felöntögetjük óvatosan vízzel, de ügyeljünk arra, hogy az egész sűrű maradjon, és a végén ne legyen alatta víz.

6.
paradicsomszósz 150 milliliter
Hozzáadjuk a paradicsompürét és a tepertőt. Káposzta lével ízesítjük, majd további 15 percig főzzük.

Jó étvágyat!