Eredeti lengyel Bigos
Tradicionális szláv őszi és téli étel. Finom és egészséges. A receptben direkt nem használunk semmilyen fűszert.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,füstölt sertésoldalas,füstölt sertésoldalas,sertésnyak,sertésoldalas,kolbász,Sertéshús,Lengyel receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Lengyel receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
füstölt sertésoldalas | 250 | gramm | |
kolbász | 150 | gramm | |
kovászos káposzta | 1 | kilogramm | |
paradicsomszósz | 150 | liter | |
sertésnyak | 300 | gramm | |
sertésoldalas | 300 | gramm | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
víz | ½ | liter |
Recept
2.
füstölt sertésoldalas 100 gramm
Füstölt sertés oldalast apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőn közepes hőfokon megpirítjuk.
3.
sertésnyak 300 gramm • sertésoldalas 300 gramm
Sertés tarját és oldalas 2x2x2cm kockákra vagdaljuk, és forró olajon hirtelen átsütjük.
4.
sertészsír 1 evőkanál • víz ½ liter
Egy nagyobb lábasban az előkészített káposztát egy kevés zsíron átmelegítjük. Ezután hozzáadjuk a húsokat, és felöntjük vízzel, majd 30 percig fedő alatt főzzük.
5.
kolbász 150 gramm • füstölt sertésoldalas 150 gramm
Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és a pirított oldalast, majd további 30 percig főzzük. Felöntögetjük óvatosan vízzel, de ügyeljünk arra, hogy az egész sűrű maradjon, és a végén ne legyen alatta víz.
6.
paradicsomszósz 150 liter
Hozzáadjuk a paradicsompürét és a tepertőt. Káposzta lével ízesítjük, majd további 15 percig főzzük.
Jó étvágyat!