RECEPTEK

Fahéjas almás kalács

Fahéjas almás kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lágy, finom, teli almával.

recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 600gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt250gramm
kristálycukor6evőkanál
kukoricakeményítő1evőkanál
kukoricakeményítő-
porcukor1evőkanál
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
víz50milliliter

 

Recept

1. 

porcukor 1 evőkanál  tyúk tojás 1 darab  vaj 150 gramm   1 csipet  finomliszt 250 gramm

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

alma  600 gramm

Az almákat meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Még kisebb félholdacskákra szeleteljük.

Az almákat meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk,...

3. 

kristálycukor 6 evőkanál  kukoricakeményítő 1 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  víz 50 milliliter

Az almákat egy lábasba helyezzük, megszórjuk ételkeményítővel, fahéjjal, cukorral, és felöntjük vízzel.

Az almákat egy lábasba helyezzük, megszórjuk...

4. 

Az almát állandó keverés mellett 10 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.

Az almát állandó keverés mellett 10 percig...

5. 

kukoricakeményítő

Miután kivettük a tésztát a hűtőből, egy ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kerek formára nyújtjuk.

Miután kivettük a tésztát a hűtőből, egy...

6. 

A tésztát áthelyezzük egy kerek sütőformára, és a forma széleit is kitöltjük tésztával.

A tésztát áthelyezzük egy kerek...

7. 

A tésztára egyenletesen rárakjuk a az elkészített, lehűtött almákat.

A tésztára egyenletesen rárakjuk a az...

8. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

40 percig 180°C fokon sütjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés