Fahéjas almás kalács
Lágy, finom, teli almával.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | 6 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 1 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | - | ||
porcukor | 1 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
porcukor 1 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • vaj 150 gramm • só 1 csipet • finomliszt 250 gramm
A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.
2.
alma 600 gramm
Az almákat meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Még kisebb félholdacskákra szeleteljük.
3.
kristálycukor 6 evőkanál • kukoricakeményítő 1 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • víz 50 milliliter
Az almákat egy lábasba helyezzük, megszórjuk ételkeményítővel, fahéjjal, cukorral, és felöntjük vízzel.
4.
Az almát állandó keverés mellett 10 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
5.
Miután kivettük a tésztát a hűtőből, egy ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kerek formára nyújtjuk.
6.
A tésztát áthelyezzük egy kerek sütőformára, és a forma széleit is kitöltjük tésztával.
7.
A tésztára egyenletesen rárakjuk a az elkészített, lehűtött almákat.
8.
40 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!