Fahéjas cheesecake
Karácsonyi illatokat idéző cheesecake.
recept,recept fotó,fahéjas szárazkeksz,mascarpone,tejföl (14-18%),túró, sima,lágy,Sütemények,Karácsony
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | - | ||
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
fahéjas szárazkeksz | 250 | gramm | |
mascarpone | 200 | gramm | |
porcukor | 125 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 125 | gramm | |
vaníliacukor | 30 | gramm |
Recept
1.
fahéjas szárazkeksz 250 gramm
A háztartási kekszet apróra daráljuk. A fahéjas keksz helyett használhatunk sima vajasat is, amelyekhez hozzáadunk 1-2 kanál őrölt fahéjat.
2.
vaj 125 gramm
Felolvasztjuk a vajat majd amikor kihűlt, hozzáöntjük a háztartási kekszhez. Kézzel kidolgozzuk a tésztát, amely kissé morzsolódik.
3.
A tésztát egyenletesen szétkenjük a tortaforma alján és egy pohár segítségével alaposan lenyomkodjuk.
4.
mascarpone 200 gramm • tejföl (14-18%) 250 milliliter • túró, sima,lágy 250 gramm • porcukor 125 gramm • vaníliacukor 30 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • tyúk tojás 3 darab
A lágy krémsajtot, tejfölt, túrót, cukrokat és a fahéjat felverjük. Habosítás közben fokozatosan egyenként belerakjuk a tojást.
5.
A folyékony masszát ráöntjük a tésztára.
6.
A sütőt előmelegítjük és a legalulra egy vízzel teli tepsit teszünk. A süteményt a felette lévő sütősínre tolja be. Az ilyen vízfürdő mellett a süteményt 160-170°C-on 60 percig sütjük. Sütés után a süteményt nem vesszük ki. A sütőt lekapcsoljuk, az ajtót félig lenyitjuk és 2 órán hagyjuk, hogy a sütő melegén tovább süljön.
7.
A 2 óra elteltével kivesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.
8. Javaslat a díszítéshez
Egy 3 x 3 cm-es papírt félbehajtunk és egy kis szívecskét vágunk ki belőle. A papír szétnyitásakor egy szép sablon jön létre, amelyet minden szeletre ráhelyezünk, és a rajta lévő nyílásba fahéjas cukrot szórunk, majd óvatosan levesszük a papírt, hogy a rajta lévő cukor ne szóródjon a süteményre.
Jó étvágyat!