RECEPTEK

Fahéjas cheesecake

Fahéjas cheesecake

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Karácsonyi illatokat idéző cheesecake.

recept,recept fotó,fahéjas szárazkeksz,mascarpone,tejföl (14-18%),túró, sima,lágy,Sütemények,Karácsony

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj cukor-
fahéj, őrölt1teáskanál
fahéjas szárazkeksz250gramm
mascarpone200gramm
porcukor125gramm
tejföl (14-18%)250milliliter
tyúk tojás3darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj125gramm
vaníliacukor30gramm

 

Recept

1. 

fahéjas szárazkeksz 250 gramm

A háztartási kekszet apróra daráljuk. A fahéjas keksz helyett használhatunk sima vajasat is, amelyekhez hozzáadunk 1-2 kanál őrölt fahéjat.

A háztartási kekszet apróra daráljuk. A...

2. 

vaj 125 gramm

Felolvasztjuk a vajat majd amikor kihűlt, hozzáöntjük a háztartási kekszhez. Kézzel kidolgozzuk a tésztát, amely kissé morzsolódik.

Felolvasztjuk a vajat majd amikor kihűlt,...

3. 

A tésztát egyenletesen szétkenjük a tortaforma alján és egy pohár segítségével alaposan lenyomkodjuk.

A tésztát egyenletesen szétkenjük a tortaforma...

4. 

mascarpone 200 gramm  tejföl (14-18%) 250 milliliter  túró, sima,lágy 250 gramm  porcukor 125 gramm  vaníliacukor 30 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  tyúk tojás 3 darab

A lágy krémsajtot, tejfölt, túrót, cukrokat és a fahéjat felverjük. Habosítás közben fokozatosan egyenként belerakjuk a tojást.

A lágy krémsajtot, tejfölt, túrót, cukrokat...

5. 

A folyékony masszát ráöntjük a tésztára.

A folyékony masszát ráöntjük a tésztára....

6. 

A sütőt előmelegítjük és a legalulra egy vízzel teli tepsit teszünk. A süteményt a felette lévő sütősínre tolja be. Az ilyen vízfürdő mellett a süteményt 160-170°C-on 60 percig sütjük. Sütés után a süteményt nem vesszük ki. A sütőt lekapcsoljuk, az ajtót félig lenyitjuk és 2 órán hagyjuk, hogy a sütő melegén tovább süljön.

A sütőt előmelegítjük és a legalulra egy...

7. 

A 2 óra elteltével kivesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

A 2 óra elteltével kivesszük és néhány...

8. Javaslat a díszítéshez

fahéj cukor

Egy 3 x 3 cm-es papírt félbehajtunk és egy kis szívecskét vágunk ki belőle. A papír szétnyitásakor egy szép sablon jön létre, amelyet minden szeletre ráhelyezünk, és a rajta lévő nyílásba fahéjas cukrot szórunk, majd óvatosan levesszük a papírt, hogy a rajta lévő cukor ne szóródjon a süteményre.

Egy 3 x 3 cm-es papírt félbehajtunk és egy kis...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés