Fahéjas finomság
Recept egy érdekesen formált száraz süteményre, kellemes fahéj ízzel.
recept,recept fotó,csokoládés puding- por,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládés puding- por | 74 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | evőkanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliacukor | 16 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 250 gramm • porcukor 100 gramm • csokoládés puding- por 74 gramm • vaníliacukor 16 gramm • fahéj, őrölt 1 evőkanál • vaj 200 gramm • tyúk tojás 1 darab
A lisztet összekeverjük a cukorral, pudingporral, őrölt fahéjjal, és a vanília cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a tojást. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet egy óráig a hűvösben hagyunk.
2. Egy fokhagymaprésen át nyomjuk a tésztát
A tésztából kisebb darabokat vesszünk el és fokhagyma présen át nyomjuk egyenesen a sütőpapírral bélelt sütő lapra. Egyforma gombolyag formákat készítünk.
3. Sütés
A gombolyagokat cukrász gyöngyökkel díszítjük, majd 180 °C , 10 percen keresztül sütjük.
Jó étvágyat!