Fahéjas kenyérke

Édes fahéjas kenyérke kelt tészta lapokból.
recept,recept fotó,fahéj cukor,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | 2 114 | evőkanál kcal | |
friss élesztő | 21 22 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
nádcukor | 150 594 | gramm kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
rétesliszt | 1 54 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 250 850 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 15 55 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 175 85 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 75 milliliter • rétesliszt 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • friss élesztő 21 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2.
tyúk tojás 2 darab • nádcukor 150 gramm • só 1 csipet • vaníliacukor 15 gramm
Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

3.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • vaj 50 gramm
Melegítsük fel a tejet, és keverjünk bele egy darab vajat. Öntsük a vajat és a tejet egy tálba.


5.
A tésztát összegyúrjuk, ...

6.
... megszórjuk kevés liszttel, és hagyjuk kelni körülbelül 25 percig.

7.
A tésztát munkalapon kinyújtjuk.

8.
10 cm széles csíkokra vágjuk ...

9.
... majd keresztben 10x10 cm -es négyzetekre.




13.
A tészta négyzeteit egymásra halmozzuk, és egymás mellé rakjuk oldalt a sütőformába.

14.
35 percig 170°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!