Falusi krumpli lepény
Krumpli, hagyma, fokhagyma és még további hozzávalók...a kerti kandallóban egy kis tűz, falusi egy kissé kopott edények ...és el is kezdhetjük :) Az időt és a porciók számat nem mérjük :)
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,fokhagyma,Húsnélküli ételek,Nyári grill receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Nyári grill receptek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Hagyma › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 2 | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
majoránna | 1 | evőkanál | |
sertészsír | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
1.
burgonya 2 kilogramm • hagyma 150 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és vastagon lereszeljük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát a krumplihoz vastagon hozzáreszeljük a fokhagymát pedig apróra reszeljük.
2.
só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • majoránna 1 evőkanál • tyúk tojás 4 darab
A vizet a burgonyáról leöntjük, sózzuk, borsozzuk és tojást adunk hozzá.
3.
A serpenyőben zsírt olvasztunk fel, és belerakjuk a masszát és lepényt formálunk ki belőle...
4.
...mindkét oldalról megsütjük.És papírtálcára rakva azonnal szétosztjuk a körülöttünk levőknek.
Jó étvágyat!