Fánkocskák áfonyamártással
Puha és könnyű a fehérje habnak köszönhetően. A tetején édes áfonyamártással.
recept,recept fotó,áfonya befőtt,erdei gyümölcs lekvár,fahéj, őrölt,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
erdei gyümölcs lekvár | 160 | gramm | |
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 160 | gramm | |
krémpor- vaníliás | ½ | csomag | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | - | ||
sütőpor | ½ | csomag | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
vaníliacukor | 3 | csomag | |
zsírszegény tej 1,5% | ¼ | liter | |
áfonya befőtt | 280 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 2 darab • finomliszt 160 gramm • zsírszegény tej 1,5% ¼ liter • vaníliacukor 1 csomag • sütőpor ½ csomag
Két tojássárgáját vanília cukorral habosra keverünk egy tálban. Ezután adjunk hozzá tejet és sütőporral elkevert lisztet. Két tojásfehérjéből szilárd havat verünk, amelyet óvatosan belekeverünk az elkészített tésztába
2. Sütés
A forró serpenyőbe olvasztott vajat vagy olajat öntünk. Egymás után sütjük ki a fánkokat.
3. A mártás elkészítése
áfonya befőtt 280 gramm • erdei gyümölcs lekvár 160 gramm • vaj 30 gramm • vaníliacukor 2 csomag • fahéj, őrölt • krémpor- vaníliás ½ csomag
Öntsük az áfonya kompótot a levével egy bögrébe, adjunk hozzá vajat, vaníliás cukrot, fahéjat, lekvárt és forraljuk fel. A szósz sűrítéséhez fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás krémport, jól összekeverjük. Amikor a mártás besűrűsödik, vegyül le a tűzről..
Jó étvágyat!