Fasírozott
Kis finom fasírozottak darált húsból készítve.
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
fritőzolaj | - | ||
hagyma | 100 | gramm | |
kifli | 2 | darab | |
sertés darálthús | 800 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 0 | ||
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
kifli 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • sertés darálthús 800 gramm • hagyma 100 gramm • tyúk tojás 2 darab • fokhagyma 4 gerezd • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • zsemlemorzsa
A kifliket felszeleteljük, a végét levágjuk, leöntjük tejjel, és hagyjuk megpuhulni. Hozzáadjuk a darált húst, apróra vágott hagymát, tojást, préselt foghagymát, sót és borsot. Az így elkészített masszát jól összekeverjük. Amennyiben a massza túl lágy, hozzáadunk még egy kis zsemlemorzsa.
2.
A masszából ovális fasírozottakat készítünk, amelyeket zsemlemorzsában forgatunk meg.
3.
A fasírozottakat forró olajban rántjuk ki 8 perc alatt, majd megfordítjuk és további 8 percig sütjük fedő nélkül.
4.
A fasírozottat fogyaszthatjuk kenyérrel és mustárral, vagy tálalhatjuk főzelékekhez. Nagyon finom főtt krumplival vagy krumplipürével is.
Jó étvágyat!