Fasírozott tojással
Egyszerű töltött fasírozott, amely kiváló hüvelyesekből készült főzelékekhez. Jó választás hozzá a burgonyapüré vagy a főtt burgonya is savanyú uborkával.
recept,recept fotó,tyúk tojás,tyúk tojás,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 70 | gramm | |
kifli | 1 | darab | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
sertés darálthús | 800 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
zsemlemorzsa | 50 | gramm | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1.
tyúk tojás 4 darab • kifli 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter
A tojást keményre főzzük, lehűtjük majd megpucoljuk. A kifliket apróra vágjuk majd leöntjük tejjel.
3.
sertés darálthús 800 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1.5 teáskanál • fokhagyma 4 gerezd
Hozzáadjuk a húst, nyers tojást, sót és a préselt foghagymát. Újra jól összeverjük.
5.
Egy lapra zsemlemorzsát szórunk. Ráhelyezzük a húsos masszát. A közepére egy-egy kemény tojást helyezünk.
6.
A tojást becsomagoljuk.
8.
Előmelegített sütőben 180-190°C-on lefedve 40 percig sütjük, majd levesszük a fedőt és további 20 percig pirítjuk.
Jó étvágyat!