Fehér bab leves

Tejfölös leves fehér babból. A leveshez édes fő étel tálalunk fel.
recept,recept fotó,fehér bab konzerv,főzőtejszín,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 230 | gramm kcal | |
citrom | 0 ?? | kcal | |
ecet | 0 ?? | kcal | |
fehér bab konzerv | 500 475 | gramm kcal | |
finomliszt | 1.5 79 | evőkanál kcal | |
főzőtejszín | 250 400 | milliliter kcal | |
nemes babérlevél | 4 ?? | darab kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal | |
ételízesítő | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
burgonya 250 gramm • víz 1 liter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. Hozzáadjuk a babot
fehér bab konzerv 500 gramm • nemes babérlevél 4 darab
A babkonzervet leszűrjük és hideg vízben leöblítjük. Hozzáadjuk a megfőtt burgonyához. Babérlevelet adunk hozzá és felforraljuk.

3. Habarás
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • főzőtejszín 250 milliliter • finomliszt 1.5 evőkanál • só • ételízesítő
A habarást tejből, tejfölből és lisztből készítjük el ( az egészet jól elhabarjuk) majd a babhoz öntjük. Felforraljuk és ízlés szerint sózzuk és ízesítjük.

4.
Aki egy kicsit savanyúban szereti a levest ízesítheti citrommal vagy egy kevés ecettel.

Jó étvágyat!