Fetával töltött csirke batyucskák
Szaftos sajttal töltött csirkehús ízletes mártásban.
recept,recept fotó,Feta sajt,csirkemell,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
Gouda sajt | 200 | gramm | |
csirkemell | 1000 | gramm | |
finomliszt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
főzőtejszín | 150 | milliliter | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
szurokfű (oregánó) | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1. Sajttöltelék
Feta sajt 200 gramm • Gouda sajt 200 gramm • tyúk tojás 1 darab • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
A feta sajtot egy mély tányérba nyomjuk szét egy villával. Hozzáadjuk a reszelt goudát, a tojást, a szurokfűt és összeverjük a tölteléket.
2. Csirkehús
csirkemell 1000 gramm
A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk, és mindkét oldaláról kiklopfoljuk. Tegyünk megfelelő mennyiségű tölteléket minden hús közepére.
3. Batyucskákat készítünk
A húst becsomagoljuk, és átkötjük keresztben cérnával.
5. Párolás
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és belerakjuk a húst. Enyhén sózzuk, fedjük le és pároljuk 15 percig. Ha szükséges, néhány evőkanál vízzel felönthetjük.
6.
Megfordítjuk a húst, és lefedve ismét 15 percig pároljuk.
7. Mártás
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Vegyük ki a húst a serpenyőből. Adjunk tejet a sütőléhez, forraljuk fel.
8.
főzőtejszín 150 milliliter • finomliszt 1 evőkanál • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
Keverjük össze a lisztet és az oregánót a főzőtejszínben, és öntsük a serpenyőben lévő mártás alapjához. Forraljuk fel.
9.
Távolítsuk el a cérnákat a húsból, és tegyük a csirke batyucskákat a forró mártásba.
10. Tálalás
Sült burgonyával, hasábburgonyával, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!