Finom cukkinis lepény burgonyával
Népszerű zöld lepény a cukkini-szezonban.
recept,recept fotó,cukkini,burgonya,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
cukkini | 1 | kilogramm | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
majoránna | 2 | evőkanál | |
repceolaj | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál |
Recept
1.
cukkini 1 kilogramm • só 1 teáskanál • hagyma 100 gramm • burgonya 800 gramm
A cukkinit megmossuk és durván lereszeljük. Sózzuk, keverjük össze és hagyjuk állni. Hámozzuk meg és reszeljük finomra a hagymát. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. Hagyjuk őket állni. Csöpögtessük le a cukkiniről a vizet (kb. 200 ml).
2.
fokhagyma 5 gerezd
Keverje a hagymát és a megtisztított, összepréselt fokhagymagerezdeket a cukkinihez.
3.
A burgonyát is lecsepegtetjük, és a vizet egy tálban felfogjuk. Adjuk a burgonyát a cukkinihez, öntsük le a vizet a tál felszínéről, és a tál aljára ülepedett keményítőt tegyük vissza a burgonyához.
4.
tyúk tojás 2 darab • finomliszt 2 evőkanál • zsemlemorzsa 2 evőkanál • majoránna 2 evőkanál
Adjuk hozzá a tojásokat, egy kevés lisztet és a zsemlemorzsát. Keverjük össze és keverjük bele a majoránnát.
6.
A megsülteket tegyük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.
Jó étvágyat!