Finom kalács tökkel és sajttal
Illatos kalács tökkel, skyr joghurttal és tejszínhabbal.
recept,recept fotó,hokaido tök,skyr joghurt,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 200 | gramm | |
fahéj, őrölt | - | ||
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 120 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hokaido tök | 300 | gramm | |
kristálycukor | 130 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | - | ||
porcukor | 2 | evőkanál | |
repceolaj | 100 | milliliter | |
skyr joghurt | 200 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | - | ||
só | - | ||
sütőpor | 12 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
őrölt gyömbér | 1 | teáskanál |
Recept
3.
kristálycukor 130 gramm
Cukrot adunk hozzá és az egészet együtt felverjük kb 5 percig, amíg a tartalma négyszeresre nem növekedik.
4.
repceolaj 100 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter
Hozzáadjuk az olajat és a tejet. Mindent újra együtt felverünk.
5.
A tésztához hozzá adjuk a lereszelt tököt.
6.
finomliszt 120 gramm • sütőpor 12 gramm • dió, darált 200 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál • szerencsendió, őrölt • kurkuma fűszerkeverék
Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a darált diót, csipetnyi kurkumát, csipetnyi szerecsendiót, gyömbért és a fahéjat. Majd ezt az egészet hozzáadjuk a tésztához. Mindent alaposan összekeverünk.
7.
A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük ki. 160° C 35 percig sütjük. Miután megsült hagyjuk kihűlni.
8.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • skyr joghurt 200 gramm • porcukor 2 evőkanál
A tejszínt, cukorral és a skyr joghurttal felverjük.
Jó étvágyat!