Finom marhahúsleves
Májgaluskával vagy grízgaluskával tálaljuk.
recept,recept fotó,répa,petrezselyem,marhahús nyak, tarja,Húslevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
karalábé | 100 | gramm | |
marhahús nyak, tarja | 500 | gramm | |
petrezselyem | 250 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 2500 | milliliter | |
zeller | 50 | gramm |
Recept
1.
répa 250 gramm • petrezselyem 250 gramm • hagyma 80 gramm • burgonya 200 gramm • karalábé 100 gramm • zeller 50 gramm • marhahús nyak, tarja 500 gramm
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és egészben a fazékba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott húst.
2.
víz 2500 milliliter • só 2 teáskanál
Felöntjük hideg vízzel, sózzuk, és lassú tűzzön ( hogy a leves ne legyen zavaros ) felforraljuk. A fokot levesszük és közepes hőfokon kb 1,5 főzzük. A fazekat félig betakarjuk, hogy a gőz el tudjon illanni és a leves ne fusson ki. Az elején egy kanállal leszedjük a habot a levesről.
3.
Miután megfőtt a leves leszűrjük. A zöldséget és a hús felszeleteljük.
Jó étvágyat!