Fokhagymás karikák
Ínyencség, kiváló bor, vagy sör mellé.
recept,recept fotó,burgonya,Feta sajt,fokhagyma,fokhagyma,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
burgonya | 300 | gramm | |
fokhagyma | 7 | gerezd | |
friss élesztő | 42 | gramm | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
majoránna | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
1. A kovász elkészítése
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • friss élesztő 42 gramm • kristálycukor 2 teáskanál
Meleg tejbe beleaprítjuk az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk megerjedni (az élesztő a tej felszínére jön fel).
2. A tészta elkészítése
rétesliszt 500 gramm • só 1 teáskanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet sóval, a kovásszal, tejjel és az olajjal.
3. A tésztát hagyjuk kelni
Kidolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen kelni hagyjuk.
4. A töltelék
burgonya 300 gramm • Feta sajt 200 gramm • fokhagyma 6 gerezd • piros paprika, őrölt 1 evőkanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál • majoránna 1 teáskanál
A tölteléket a szétnyomkodott főtt burgonya, sajt, összepréselt fokhagyma, piros paprika, kömény, és majoránna összekeverésével hozzuk létre.
5.
A tésztát két felé osztjuk, majd mindkét felét téglalap alakúra kinyújtjuk. Az egyharmadát megkenjük a töltelékkel, majd a két tésztalapot összetekerjük rolád formába. Ezekből 2 cm vastag karikákat vágunk.
6. Sütés
tyúk tojás 1 darab • fokhagyma 1 gerezd
A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a karikákat megkenjük felhabart tojással, és préselt foghagymával. Előmelegített sütőben 180 °C sütjük 20 percig.
Jó étvágyat!