Francia rakott krumpli
Egy egyszerű recept, az igazán kedvelt francia rakott krumplira. Nagyszerű választás ebédre mindenki számára.
recept,recept fotó,kolbász,burgonya,tyúk tojás,tyúk tojás,tejföl (14-18%),Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1000 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
kolbász | 2 | darab | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika | 2 | darab | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 400 | milliliter | |
tyúk tojás | 8 | darab |
Recept
1.
kolbász 2 darab
A kolbászt karikákra vágjuk és 10 percig főzzük, amíg nem olvad el benne a zsír, amelyet leöntünk.
2.
burgonya 1000 gramm • tyúk tojás 4 darab • piros paprika 2 darab
Magasabb falú sütőlapra vastagan lereszeljük a főtt burgonyát. Hozzáadjuk a karikákra vágott főtt tojást, kolbászt és a piros paprikát.
3.
Az egészet könnyedén elkeverjük.
4.
tejföl (14-18%) 400 milliliter • tyúk tojás 4 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
Egy tálba beleöntjük a tejszínt, nyers tojást, olajat, sót és a borsot. Felverjük és ráöntjük a burgonyára.
5.
A masszát elegyengetjük a sütőlapon.
6.
Lefedjük alufóliával, amelybe késsel vagy villával szúrunk néhány lyukat, hogy a pára kiáramolhasson. Egy órán át sütjük 180 fokon.
7.
A sütés vége előtt levesszük az alufóliát, majd további 5 percig sütjük.
8.
Egy adag (250 g) energia tartama 2100 kJ (502 kcal).
Jó étvágyat!