Francia rakott krumpli

Egy egyszerű recept, az igazán kedvelt francia rakott krumplira. Nagyszerű választás ebédre mindenki számára.
recept,recept fotó,kolbász,burgonya,tyúk tojás,tyúk tojás,tejföl (14-18%),Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1000 920 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
kolbász | 2 ?? | darab kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
piros paprika | 2 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 640 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 8 704 | darab kcal |
Recept
1.
kolbász 2 darab
A kolbászt karikákra vágjuk és 10 percig főzzük, amíg nem olvad el benne a zsír, amelyet leöntünk.

2.
burgonya 1000 gramm • tyúk tojás 4 darab • piros paprika 2 darab
Magasabb falú sütőlapra vastagan lereszeljük a főtt burgonyát. Hozzáadjuk a karikákra vágott főtt tojást, kolbászt és a piros paprikát.

3.
Az egészet könnyedén elkeverjük.

4.
tejföl (14-18%) 400 milliliter • tyúk tojás 4 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
Egy tálba beleöntjük a tejszínt, nyers tojást, olajat, sót és a borsot. Felverjük és ráöntjük a burgonyára.

5.
A masszát elegyengetjük a sütőlapon.

6.
Lefedjük alufóliával, amelybe késsel vagy villával szúrunk néhány lyukat, hogy a pára kiáramolhasson. Egy órán át sütjük 180 fokon.

7.
A sütés vége előtt levesszük az alufóliát, majd további 5 percig sütjük.

8.
Egy adag (250 g) energia tartama 2100 kJ (502 kcal).

Jó étvágyat!