Füstölt hús zöldborsófőzelékkel párolóedényben
Egyszerűen elkészített ízletes ebéd a finom füstölt hússal.
recept,recept fotó,borsó,füstölthús ,fokhagyma,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes
Sertéshús
Recept
1. A zöldborsó és a füstölt hús párolása
borsó 1000 gramm • füstölthús 400 gramm
A pároló edény alsó edényébe belleszórjuk a fagyasztott vagy friss borsót. Az edény felső részébe behelyezzük a füstölt húst. A párolás időpontját 40 percre állítjuk. 30 percig pároljuk az egészet. A párolás idejének lejárta után a tálat a zöldborsóval kivesszük, a húst pedig tovább pároljuk.
2.
zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter • só • fokhagyma
A borsót egy fazékba öntjük, hozzáadunk tejet, ízlés szerint sót és préselt fokhagymát. Mindent összekeverünk. Ha ritkábbra szeretnénk a pürét, akkor megfelelő mennyiségben hozzáadhatunk főzetet, amely a pároló edény csepegtető táljában keletkezett.
Jó étvágyat!