Füstölt hússal és savanyú káposztával sült burgonya
Valami kihasználható a füstölt húsból az ünnepek után.
recept,recept fotó,burgonya,füstölt hús, főzött,kovászos káposzta,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
füstölt hús, főzött | 250 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
kovászos káposzta | 800 | gramm | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
burgonya 800 gramm
A burgonyát héjában megfőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk és karikákra vágjuk.
2.
napraforgó olaj 30 milliliter • hagyma 150 gramm • füstölt hús, főzött 250 gramm • kovászos káposzta 800 gramm • köménymag, darált ¼ teáskanál • nemes babérlevél 3 darab • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát és kisebb darabokra szeletelt, főtt, füstölt, húst. Hozzáadunk a köménymagot, babérlevelet és az őrölt fekete borsot. Pároljuk egy darabig.
3.
tejföl (14-18%) 250 milliliter • tyúk tojás 2 darab • só ½ teáskanál
Kenjük ki a sütőedényt olajjal, rakjuk bele a hús és a káposzta keverékét, takarjuk le burgonyával és öntsük rá a tejfölt, amelyben tojást és sót kevertünk el. Körülbelül 20-30 percig sütjük aranybarnára.
Jó étvágyat!