Füstölt marhanyelv sült darabok

A füstölt vagy főtt marhanyelv például otthon is elkészíthető különböző mártásokkal, míg a borjú nyelv akár rántva is tálalható.
recept,recept fotó,füstölt marhanyelv,Marhahús
Marhahús
kategóriak
Marhahús ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
füstölt marhanyelv | 1500 1035 | gramm kcal | |
repceolaj | 100 899 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 50 187 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Marhanyelv főzése
füstölt marhanyelv 1500 gramm
A frissen füstölt marhanyelvet jól megmossuk, és vízben 80 percig puhára főzzük. A megfőtt nyelvet egy időre hideg vízbe tesszük, majd kivesszük a nyelven található érdes, vastag külső réteget felhasítjuk, és ezt a “zoknit” lehúzzuk -szépen, egyenletesen lejön.. A nyelv egy részét, körülbelül 700 g-ot, körülbelül háromnegyed cm vastag szeletekre vágjuk.

2. Hármaspanír
tyúk tojás 1 darab • finomliszt 50 gramm • zsemlemorzsa 50 gramm • zsírszegény tej 1,5% • repceolaj 100 milliliter
A szeleteket lisztbe, kevés tejjel felvert tojásba és zsemlemorzsába csomagoljuk. Olajban rövid ideig kisütjük.

3.
Sült burgonyával, burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!