Füstölt marhanyelv tormával

A füstölt marhanyelv ínycsiklandó ízletes nagyon keresett csemegék közé tartozik, tejszínes tormamártással és házi kelt knédlivel, hidegen pedig ecetes házi tormával, jégsalátával és friss házi ropogós kenyérrel.
recept,recept fotó,füstölt marhanyelv,Falatkák,Gluténmentes ,Laktózmentes
Falatkák
Recept
1. Marhanyelv főzés
füstölt marhanyelv 1500 gramm
A frissen füstölt marhanyelvet alaposan megmossuk, és vízben puhára főzzük 80 percig. Nem sózzuk a vizet. A füstölt marhanyelv már elég sós.

2.
A főtt nyelvet egy időre hideg vízbe tesszük, majd kivesszük, meghámozzuk és éles késsel lehúzzuk a bőrét.

3.
A nyelvet 2 - 3 cm vastag szeletekre vágjuk, jégsalátával, házi ecetes vagy wasabi tormával és ropogós friss házi kenyérrel kínáljuk. A rukkolalevél jellegzetes ízt kölcsönöz az előételnek.

Jó étvágyat!