Galuska sörsajttal, szalonnával és hagymával
A Specle alapvetően galuska amely megtalálható a német nyelvű nemzetek menüjében "Spätzle" néven. Nem csak nagyon népszerű, mint köret a húshoz mártással, hanem mint fő ételként is, ha sajttal, szalonnával és más ízletes összetevőkkel összekeverjük.
recept,recept fotó,hagyma,zsírszalonna,finomliszt,sörsajt,Tészták
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 600 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
sertészsír | 50 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
sörsajt | 180 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 420 | milliliter | |
víz | - | ||
zsírszalonna | 300 | gramm |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • zsírszalonna 300 gramm • sertészsír 50 gramm
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a zsírt a szalonnát és a hagymát időnként megkeverve pirítjuk körülbelül 10 percig.
2.
finomliszt 600 gramm • tyúk tojás 4 darab • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál • só ½ teáskanál • víz 420 milliliter
Öntsük a lisztet egy tálba, adjunk hozzá tojást, csipetnyi szerecsendiót, sót és vizet. Sima félig folyékony tésztát készítünk.
3.
Lobogó vízbe beleszaggatjuk a galuskatésztát (a víz folyamatosan forrjon, ha nem is nagy lángon, különben szétázik a tészta).
4.
Körülbelül 5-9 perc alatt megfő a galuska.
5.
Ezután szűrjük le őket, és gyorsan öblítsük le a szűrőn hideg vízzel. Hagyjuk csöpögni, és tegyük vissza az edénybe, amelyben főztük, fedjük le.
7.
Lassú tűzön addig keverjük, amíg a sajt megolvad. Az előkészítés ezen szakaszában azt javasoljuk, hogy működtesse a páraelszívót és jól szellőztessen ki, a sörsajt erős csípős szagú, ha megolvad.
8.
A serpenyő tartalmát összekeverjük a galuskákkal, és mindent alaposan összekeverünk.
Jó étvágyat!