Gazpacho
Frissítő nyári leves egy igazi Spanyol recept alapján. Egyszerű és gyors az elkészítése, nem kell főzni és az íze is kiváló.
recept,recept fotó,paradicsom,Zöldséglevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Spanyol konyha,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek
Zöldséglevesek
Spanyol konyha
kategóriak
Zöldséglevesek › Laktózmentes › Gluténmentes › Spanyol konyha › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Szezon - Paradicsom ›
Hozzávalók
Hozzávalók
borecet | 1 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 60 | gramm | |
jég | 4 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paradicsom | 450 | gramm | |
piros paprika | 100 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
salátauborka | 100 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter | |
zöld paprika | 100 | gramm |
Recept
1.
paradicsom 450 gramm • hagyma 60 gramm • salátauborka 100 gramm • zöld paprika 100 gramm • piros paprika 100 gramm • fokhagyma 1 gerezd
Előveszünk 5 közepesen nagy paradicsomot, egy fél uborkát, kis hagymát, kis gerezd fokhagymát, zöld és piros paprikát. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd belerakjuk a mixerbe.
2.
víz 150 milliliter • olivaolaj 2 evőkanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • borecet 1 evőkanál
Az összes zöldséget beletesszük a mixerbe, hozzáöntünk egy pohár hideg vizet, kis olajat és ecetet. Sóval és borssal ízesítjük.
3.
jég 4 gramm
Alaposan pépesítjük, pépesítés közben hozzáadunk két kocka jeget, hogy a massza ne melegedjen fel.
4. Tálalás
Hidegen tálaljuk. Díszíthetjük kis uborka vagy paradicsom szeletekkel, pirított kenyér kockákkal vagy néhány csepp minőségi olíva olajjal.
Jó étvágyat!