Gesztenyés medve talpak
Lágy, ízletes kalácsok. A medvetalp egy érdekesebb változata.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 | gramm | |
kakaó | 10 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
vaj | - |
Recept
3.
gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm • finomliszt 200 gramm • sütőpor 10 gramm
Hozzáadjuk a gesztenyepürét, lisztet és sütőport. A tésztát jól kidolgozzuk. Egy órára hűtőbe helyezzük.
5.
A tésztát adagokként vesszük ki a hűtőből. Kisebb golyókat formálunk belőle (az adag a forma méretétől függ). A golyókat a formába tesszük, és belenyomkodjuk. A tészta maximum a forma felét töltse ki - a sütéskor megdagad és megtelíti a formát.
6.
A formákat egy tepsire rakjuk, és 180°C-on 15 percig sütjük.
7.
Még melegen kiborítjuk...
Jó étvágyat!