Gesztenyés rolád
Nem sütött rolád főzött párizsi töltelékkel. Az alkohol tartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott.
recept,recept fotó,dió,rum,gesztenyepüré, fagyasztott,Roládok,Sütés nélküli,Szezonális receptek,Gluténmentes
Roládok
kategóriak
Roládok › Sütés nélküli › Szezonális receptek › Gluténmentes › Sütés nélküli roládok › Szezon - Dió ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 100 | gramm | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 750 | gramm | |
kakaó | 30 | gramm | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
porcukor | 20 | gramm | |
rum | 100 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 300 | gramm |
Recept
1. Krém
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 80 gramm • kakaó 30 gramm
Gőzfürdőben tojást cukorral és kakaóval verünk fel. Hagyjuk szobahőmérsékletre lehűlni.
3.
A vajat hozzáadjuk a krémhez, és elektromos habverővel felverjük.
7. Rolád
A tepsit duplán alufóliával béleljük, melyre ráhelyezzük a gesztenyés tésztát.
8.
A tésztára kenjük a párizsi krémet.
9.
Az alufóliát a tésztával egy gyúrólapra helyezzük, és az alufólia segítségével rolád formába tekerjük.
10.
A rolád alá egy keményebb lapot csúsztatunk, és 24 órára a hűtőbe helyezzük.
11.
A lehűlt roládról eltávolítjuk az alufóliát. 0,5-1cm-s szeleteket vágunk belőle. Hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!